РПЦ підтримує російський законопроект про “експертизу дитячих ігор та іграшок”, оскільки пропоновані ним заходи є корисними і своєчасними і могли б захистити дітей від “часом нездорової уяви виробників”. Про це 1 грудня написав у своєму Telegram-каналі глава синодального Відділу із відносин Церкви з суспільством і ЗМІ РПЦ Володимир Легойда, повідомляє Credo.Press.

Раніше уряд РФ підготував законопроект про експертизу “настільних, комп’ютерних та інших ігор, іграшок та ігрових конструкцій” щодо їх небезпеки для психічного здоров’я дітей. Його текст опубліковано на федеральному порталі нормативних правових актів, передбачається внесення змін до тексту чинного федерального закону “Про основні гарантії прав дитини в Російській Федерації”, прийнятого в 1998 році.

“Інтернет заповнений фотографіями різних ігор та іграшок, які виглядають дивно, лякають або пригнічують навіть дорослих. Упевнений, дітей необхідно захищати від результатів часом нездорової уяви виробників, які заради збільшення продажів готові переступити через що і через кого завгодно. Саме тому вважаю пропоновані доповнення до закону корисними і своєчасними”, – цитує Легойду РІА Новости.

“…ми вирушили з дружиною в один із найкращих московських дитячих магазинів іграшок. Чого там тільки не було – ведмедиків, зайчиків, гусей, свиней, чортів, вампірів… А ось із ангелами було сутужно. Єдиний, якого нам вдалося врешті-решт знайти, був так схожий на диявола, що купувати ми його не стали”, – поділився Легойда.

Comments are closed.