Священик БПЦ МП Сергій Резанович, його дружина Любов і син Павло затримані 8 грудня білоруськими силовиками за підозрою в участі в “терористичній організації”, повідомляє в своєму блозі мінський священник Олександр Шрамко. Відповідні звинувачення прозвучали в ефірі державного телеканалу “Білорусь 1”, повідомляє Credo.Press.

Священник Сергій Резанович

Священник Сергій Резанович із сім’єю живе в Бресті, а служить в селі Степанки Жабінковського району Брестської області. Любов Резанович володіла службою таксі, а син священника Павло працював у відділі примусового виконання Ленінського району м Бреста.

Стаття 289 КК РБ (Акт тероризму), яку інкримінують сім’ї священника, передбачає позбавлення волі від восьми (частини перша і друга цієї статті) до двадцяти п’яти років, або довічне ув’язнення, або смертну кару (частина третя цієї статті).

Вдень 8 грудня у Вітебську були затримані римо-католицький священник Віктор Жук, єзуїт, настоятель місцевої парафії св. Владислава, і греко-католицький священник Олексій Воронко, вікарій парафії Воскресіння Христового, повідомляє портал Catholic.by. Священиків доставили в Первомайське РВВС Вітебська, де вони перебуватимуть до суду, призначеного на 9 грудня.

За словами родичів одного із затриманих священників, суд буде проходити по Skype. Також вони повідомили, що отцям Віктору і Олексію пред’явлені звинувачення за статтями Кодексу про адміністративні правопорушення.

Всього на даний момент в Білорусі затримані чи заарештовані 5 священиків. 30 листопада греко-католицький священник Віталій Бистров отримав 10 діб адміністративного арешту за рішення Івацевічської суду в Брестській області за “участь в несанкціонованій демонстрації”. 1 грудня римо-католицький священник В’ячеслав Барок з м. Россони (Вітебська область) отримав 10 діб адміністративного арешту за рішенням Россонського суду за “пропаганду або публічну демонстрацію нацистської символіки” (мається на увазі плакат “Стоп лукашизм!”).

Comments are closed.