Глава білоруських католиків, митрополит Мінсько-Могилевський Тадеуш Кондрусевич прибув до Білорусі. Сьогодні він очолить святкову службу в мінському архікафедральному костелі, повідомляє Sputnik.by з посиланням на джерела в РКЦ у Білорусі.

Голова католиків Білорусі Тадеуш Кондрусевич. Фото: AP – Sergei Grits

Він ще не Мінську, але в країну вже приїхав. Сьогодні очолить Різдвяну службу в мінському архікатедральному костелі”, – повідомили в РКЦ у Білорусі.

Як повідомляє сайт білоруських католиків, 24 і 25 грудня митрополит очолить святкові меси в двох мінських храмах. Сьогодні о 19:00 в архикатедральному костелі пройде різдвяна служба польською мовою, а о 21:00 – білоруською, в ній візьме участь Апостольський нунцій в Білорусі Анте Езіч.

Завтра митрополит служитиме Різдвяні меси в Червоному Костелі.

Як повідомляла РП, посольство Ватикану повідомило про відсутність перешкод для повернення католицького архієпископа Мінсько-Могильовського Тадеуша Кондрусевича в Білорусь з-за кордону.

Нагадаємо, митрополиту Мінсько-Могилевському, голові Конференції католицьких єпископів Білорусі Тадеушу Кондрусевичу відмовили у в’їзді в Білорусь 31 серпня, коли він повертався з Польщі. До цього архієпископ неодноразово критикував білоруську владу за насильство по відношенню до протестуючих проти режиму президента Олександра Лукашенка.

Як повідомляла РП, глава Конференції католицьких єпископів Білорусі, митрополит Мінсько-Могилевський Тадеуш Кондрусевич, котрий понад три місяці вимушено перебуває в Польщі, найближчим часом надішле апостольському нунцію в Білорусі своє прохання про відставку на ім’я Папи Римського Франциска.

Частка католиків в Білорусі становить приблизно 15% населення (близько 1,4 мільйона осіб).

Comments are closed.