Американський онколог Омар Атік вирішив пробачити борги на 650 тисяч доларів пацієнтам, які боролися з раком, оскільки зрозумів, що в багатьох немає можливості їх повернути.

Про це він розповів у програмі Good Morning America, повідомляє Громадське.

Омар Атік упродовж 29 років працював у власній онкологічній клініці у штаті Арканзас, проте в березні 2020 року він закрив бізнес. Декілька місяців після закриття він співпрацював із компанією, яка мала повернути борги колишніх пацієнтів, але згодом Атік відмовився від цієї ідеї.

За його словами, він зрозумів, що деякі люди не в змозі погасити борг, особливо під час пандемії. Тому лікар із дружиною вирішили, що вони пробачать борги. Тож напередодні Різдва понад 200 колишніх пацієнтів Атіка, у яких заборгованість була від сотень до тисяч доларів, отримали святкову листівку:

“Сподіваюся, що у вас усе добре. Онкологічна клініка в Арканзасі з гордістю служила вам. Хоча зараз різні медичні страховки покривають більшість витрат на лікування, доплати все одно можуть бути обтяжливими для хворих. Онкологічна клініка закривається через 29 років відданого служіння. Клініка вирішила забути про всі борги, які були у пацієнтів. Щасливих свят”.

За словами Атіка, під час роботи йому постійно було незручно просити пацієнтів про гроші, оскільки він бачив, як хворі витрачали свої останні заощадження та банкрутували. Лікар сказав, що своїм жестом хотів полегшити колишнім пацієнтам початок 2021 року.

У компанії RMC of America, яка спершу допомагала лікарю отримати борги, назвали рішення Атіка “жестом доброї волі”.

Омар Атік зараз професор Арканзаського університету медичних наук. Його дружина та четверо дітей також працюють лікарями.

Comments are closed.