Член Синодальної богослужбової комісії РПЦ протодиякон Володимир Василик у принизливій формі розкритикував рекомендації митрополита Іларіона (Алфеєва), у який він радить людям похилого віку утриматись від відвідування різдвяних богослужінь.

Як пише «Духовний фронт України» з посиланням на «Ахилла», у своєму «ковід-дисидентстві» протодиякон «схиляється» перед патріархом, але дозволяє собі дошкульні вислови в адресу іншого архієрея РПЦ.

«Останнім часом православні зіштовхнулись з дилемою: кого слухати і кого слухатись? З одного боку, патріарх Кирило висловив занепокоєння тим, що народ перестав ходити в храми. З іншого боку, титулярний митрополит Волокаламський Іларіон (Алфеєв), в ефірі телеканалу “Россия 24″ закликав вірян, особливо похилого віку, не приходити на різдвяні служби», — сказав протодиякон Василик.

«Патріарх Кирило є батьком нашим. А митрополит Іларіон навіть у Волокаламську не є правлячим архієреєм», — заявив клірик, натякаючи, що архієрей займається «церковним самоправством» і нібито виступає проти патріарха.

«Чи є владика Іларіон (Алфеєв) лікарем за освітою? Ні. За освітою він — музикант», — публічно принизив протодиякон Володимир Василик митрополита РПЦ.

«А на позбавлення сану в РПЦ заслуговує зовсім інший протодиякон», — з натяком на Андрія Кураєва іронічно зазначає редакція видання «Ахилла».

Comments are closed.