Щойно Держава Ватикан отримає вакцину папа-сеньйор Бенедикт XVI має намір також прийняти щеплення проти коронавірусу. Разом із Бенедиктом мають бути щеплені всі мешканці монастиря Mater Ecclesiae. Про це сказав особистий секретар Бенедикта XVI архієпископ Георг Генсвайн, повідомляє Credo.

Колишній папа римський Бенедикт XVI (Фото: PNP. de)

Як відомо, раніше Папа Франциска в інтерв’ю для Canale 5 запевнив, що вже записався на щеплення і вважає, що з етичного погляду бути щепленим проти хвороби має кожен. Тому що в іншому разі ми ризикуємо не лише своїм життям, але й життям інших.

Минулого тижня керівник ватиканської служби здоров’я професор Андреа Арканджелі сказав, що вакцина прибуде протягом найближчих днів. Також він ствердив, що Держава Ватикан замовила близько 10 тисяч доз вакцини у мюнхенського виробника, фірми Біонтех, та її американського партнера, фірми Пфайзер. Цієї кількості має вистачити для потреб працівників Апостольського Престолу та Держави-Міста Ватикан, а також для застрахованих людей, які перебувають на утриманні, та пенсіонерів. Працівники мали ще до Різдва надати інформацію, чи бажають прийняти щеплення.

Comments are closed.