У Пакистані знайшли понівечені тіла двох молодих християнок, яких раніше викрали. Двох рідних сестер — 28-річну Саїду та 26-річну Абіду — зґвалтували і вбили багаті мусульмани за те, що вони не перейшли в іслам та не стали їхніми жінками.

Як повідомляє Credo, жінки походили з дуже бідної сім’ї. Їх тривалий час переслідували власник і один із керівників підприємства, на якому вони працювали.

Обидві пішли на роботу 26 листопада 2020 р., але не повернулися. Їхні покалічені тіла знайшли у стічних водах.

Чоловік старшої з них вважає, що жінки загинули, бо були бідними християнками, позбавленими в Пакистані будь-яких прав. Ситуацію, як він наголосив, може змінити лише затримання злочинців та їх показове покарання, але він не вірить, що це станеться.

Власника підприємства заарештували, він зізнався у скоєнні злочину, але його випустили під заставу. Іншого чоловіка досі розшукують.

Прем’єр-міністр Пенджабу оголосив, що винних покарають за злочин, і наказав поліції повідомляти його про хід розслідування; проте захисники прав людини в цій мусульманській країні побоюються, що справу замовчать. Про це свідчать історії християнок, яких раніше викрадали, ґвалтували та вбивали багаті мусульмани, для яких у Пакистані гроші та релігія досі гарантують безкарність.

“Моя дружина та її сестра не раз відкидали їхні залицяння та великі гроші, які ті пропонували, кажучи, що вони мають сім’ї, дітей, вони щасливі й не хочуть приймати іслам. На жаль, цього було недостатньо”, — каже Муштак Масіх, вказуючи на ще один бік цієї трагедії — шістьох дітей-сиріт.

Протестантський пастор, що опікується спільнотою в Махані, до якої належали вбиті жінки, визнає: права християн повсюдно порушуються. “Більшість із цих людей дуже бідні, багато з них неписьменні, а пакистанське суспільство взагалі не рахується з ними”, — каже пастор Амір Саламат Масіх. Своєю чергою, директор місцевої газети Pakistan Christian Post зазначає, що становище послідовників Христа, особливо жінок, продовжує погіршуватися.

Comments are closed.