Грузинська Патріархія жорстко відповіла РПЦ на грубе вторгнення на свою канонічну територію. Про це повідомляє Cerkvarium з посиланням на Wenews.ge.

Голова Відділу зовнішніх зв’язків Патріархії Грузії митрополит Зугдідський і Цаїшський Герасим (Шарашенідзе) надіслав листа голові ВЗЦЗ МП митрополиту Волоколамському Іларіону Алфеєву і архієпископу Владикавказькому і Аланському Леоніду.

Митрополит Грузинської Православної Церкви Герасим

Обурення ГПЦ пов’язано з тим, що священник Владикавказької і Аланської єпархії РПЦ Сергій (Кокоєв) здійснив різдвяну службу в Свято-Троїцькому соборі Цхінвалі.

“Відповідно до церковного канону, неприпустимо, щоб будь-яке релігійне богослужіння проводило духовенство інших православних церков без дозволу Грузинської Православної Церкви та без нашої згоди, а подібні порушення шкодять відносинам між нашими церквами.

Ми сподіваємось, що ви розслідуєте вищезазначену проблему, вживете суворих заходів проти священнослужителів, які скоїли цей незаконний вчинок, і що подібні факти не повторяться”, – йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше РПЦ не дозволяла собі таких агресивних дій проти канонічної цілісності ГПЦ за межами російської військової бази в Цхінвалі. Однак в 2016 р. вона почала будувати свій храм в центрі Цхінвалу під егідою Фонду відродження православ’я і Фонду Андрія Первозванного.

Як повідомляла РП, Московський Патріархат вторгся на територію, яка перебуває під канонічною юрисдикцією Грузинської Православної Церкви. Про це заявила Асоціація релігійних експертів.

Comments are closed.