РПЦ вітає обрання митрополита Загребсько-Люблянського Порфирія Патріархом Сербським, вважаючи, що він продовжить лінію Сербського Патріархату в питанні “українського розколу”.

Про це заявив 19 лютого РІА “Новости” заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоієрей Микола Балашов, повідомляє Credo.Press.

“У Російській Православній Церкві схвально сприйняли вибір Архієрейського собору Сербської Православної Церкви. Митрополит Порфирій давно відомий в Російській Церкві. Під час його перебування єпархіальним архієреєм Загребсько-Люблянської митрополії наша Церква у співпраці з ним розробляла ряд спільних проектів. Загалом дивлюся з оптимізмом на розвиток двосторонніх відносин між нашими Православними помісними Церквами”, – сказав Балашов.

За його словами, для РПЦ важлива позиція Порфирія в “підтримці православних віруючих РПЦ в Україні і неприйняття розколу”.

“Ми виходимо з переконання в збереженні спадкоємності курсу Сербської Православної Церкви в усьому, що стосується вірності святоотцівському розумінню єдності Церкви. Митрополит Порфирій – захисник канонічного церковного ладу. У попередні роки ми завжди бачили з його боку підтримку наших православних віруючих в Україні і неприйняття розколу” , – підкреслив представник РПЦ.

Балашов розповів, що новообраний Патріарх Сербський вже говорив по телефону з патріархом Кирилом (Гундяєвим) та головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополитом Іларіоном (Алфеєвим).

Comments are closed.