Щонайменше 10 тисяч осіб, зокрема дітей, могли стати жертвами сексуального насильства з боку католицького духовенства у Франції з 1950 року. Про це свідчать результати незалежного розслідування Церкви, пише CNN.

Як повідомляє НВ, у незалежній комісії з розслідування сексуального насильства в Церкві заявили, що отримали 6500 свідчень, що стосуються 3000 жертв розбещення.

«Цілком можливо, що кількість постраждалих сягне щонайменше 10 тисяч осіб. Поточна робота, зокрема опитування населення, дозволить уточнити кількість», – заявив президент комісії Жан-Марк Сові.

Остаточний звіт можуть представити восени 2021 року.

Комісію створили Французька католицька церква і релігійні інституції в 2018 році, після скандалів, пов’язаних з сексуальним насильством. У червні 2019 року було відкрито гарячу лінію для жертв і очевидців. За словами Сові, комісія була дуже здивована кількістю дзвінків – з нею зв’язувалися близько 400 осіб на місяць. «Їхні історії – справжній пам’ятник болю. Цілі життя були зруйновані», – зазначив він.

Папа Римський Франциск виступав проти приховування випадків сексуального насильства з моменту свого обрання в 2013 році. У 2018 році він звернувся до всіх католиків із засудженням сексуального насильства і зажадав припинити приховування таких інцидентів.

Comments are closed.