Священний Синод Кіпрської архієпископії виступив із заявою, в якій говориться, що пісня “El Diablo”, представлена ​​Кіпром на “Євробачення-2021”, є “знущанням над моральними засадами”, прийнятими в країні, і пропагує “капітуляцію перед дияволом і поклоніння йому”, повідомляє Credo.Press.

Архієреї закликають державне телебачення замінити “El Diablo” іншою піснею – такою, яка “виражає нашу історію, культуру, традиції і нашу віру”, або ж скасувати участь в конкурсі, повідомляє 3 березня AP.

Офіційна позиція Кіпрської архієпископії з’явилася через кілька днів після подій в Мовній корпорації Республіки Кіпр 27 лютого, коли невідомий протестуючий увірвався в будівлю і зчинив переполох серед співробітників. Чоловік вимагав пояснень з приводу богохульної пісні, протестував і висловлював погрози.

Текст пісні, в якому є слова “Я віддала своє серце ель Дьябло, тому що він називає мене своїм ангелом”, здався обурливим багатьом православним кіпріотам. Сатанинські конотації почули в пісні не тільки священнослужителі, а й представники місцевої ультраправої партії і багато пересічних громадян, які виражають в соцмережах своє невдоволення. Однак чимало на Кіпрі і тих, хто вважає, що це не більше ніж пісенька про любов, і називає протестувальників релігійними фанатиками, передають “Нові вісті”.

Представники Мовної корпорації Республіки Кіпр повідомляють, що не збираються відкликати пісню з конкурсу і не мали наміру ображати чиїсь релігійні почуття. Керівник телекомпанії Андреас Франгос виступив в новинах, щоб пояснити ідею пісні, яка описує, за його словами, бурхливі стосунки між закоханими. Однак Кіпрська архієпископія висловила незгоду з “метафоричною інтерпретацією”, заявивши, що вона не виправдовує “провокаційного і неприйнятного тексту пісні, яка є відображенням обурливої субкультури, суперечить цінностям нашого народу і йде врозріз з його грецькими і православними традиціями”.

Comments are closed.