Журналісти видання Readovka виявили на узбережжі Чорного моря поруч з Геленджиком резиденцію, яку приписують Патріарху РПЦ Кирилу. Один з авторів розслідування – журналіст Анастасія Мілюкова розповіла НВ, що відомо про цей об’єкт і як реагують на такий духовний центр місцеві жителі.

Палац Кирила в Геленджику

За словами журналістки, туди постійно приїжджає Патріарх відпочивати. Більш того, саму ділянку та прилеглу територію – ліси і все, що при дорозі, – охороняють співробітники ФСО, тому дуже складно там навіть прогулятися. Це створює величезні проблеми для місцевих жителів, для туристів.

“Заради цього виселяють з сусіднього санаторію людей – з кімнат, які виходять на сам палац. Більш того, оскільки це південь Росії, там дуже багато кафе, і щоб не було гучної музики, як я розумію, представники Патріарха обходять ці кафе і попереджають, щоб не шуміли. Патріарх любить спокій і анонімність”, – розповіла журналістка.

За її словами, йдеться про санаторій “Блакитна далечінь”, в який приїжджають діти з ДЦП.

Ці особливі заходи під час відпочинку Кирила завдають проблем місцевим жителям.

“Їх це дуже напружує, тому що створює великі проблеми. Наприклад, там є цвинтар, який максимально близько прилягає до самого палацу. Місцеві не можуть пройти до цього кладовища. Це кладовище дуже старе, і до будівництва цього палацу там була дорога, яка безпосередньо вела до цього кладовища. Зараз цієї дороги немає, місцевим доводиться обходити по жвавій трасі, яку вони називають “дорогою смерті” – там одного разу навіть загинув молодий чоловік, який пішов на цвинтар”, – зазначила журналістка.

Більш того, там закрита і туристична стежка. Тому, звичайно, місцеві обурюються, але вони нічого не можуть з цим вдіяти.

 

Comments are closed.