Папа Франциск вирушив до Іраку, де перебуватиме до наступного понеділка. Це вперше в історії Папа Римський відвідає цю країну, повідомляє Vatican News.

Перед тим, як вирушити з «Дому святої Марти» до аеропорту, Папа поспілкувався кілька хвилин з групою іракських біженців, які минулими роками прибули до Італії та якими опікуються Спільнота святого Еґідія та «Cooperativa Auxilium». Групу супроводжував Папський роздавач милостині кардинал Конрад Краєвський.

Паломництво на землю праотця Авраама є 33-ю подорожжю Папи Франциска. Уперше Папа прибуває до цієї країни. Святий Іван Павло ІІ планував відвідати Ірак 1999 року, щоб саме з місця покликання Авраама розпочати прощу місцями спасіння, приурочену до Ювілею Двотисячоліття. Про своє бажання відвідати цю країну Папа Франциск заявив, зустрічаючись 2019 року з доброчинцями, які допомагають Східним Католицьким Церквам.

Прибуття Папи Франциска до міжнародного аеропорту Багдада заплановане на 14:00 місцевого часу (13:00 – київського). Перший день перебування в цій країні передбачає зустріч із представниками влади та громадянського суспільства в президентському палаці та з єпископами, духовенством, чернецтвом і катехитами у сиро-католицькому катедральному соборі. Резиденцією Папи, як звичайно, буде Апостольська нунціатура.

Comments are closed.