3 квітня, в день Великої Суботи за григоріанським календарем, відбудеться спеціальне виставлення Туринської плащаниці в кафедральному храмі Турина. Про це повідомив митрополит Чезаре Носілья.

Як повідомляє Credo, плащаницю виставляють для публічного поклоніння тільки за виняткових нагод, таких, наприклад, як Ювілейний рік. Надзвичайне виставлення Туринської плащаниці відбулося у столиці регіону П’ємонт рік тому, коли весь світ був паралізований пандемією коронавірусу.

З молитвою Тезе молебень спеціального відкриття плащаниці розпочнеться о 16.30 за місцевим часом і транслюватиметься медіазасобами за співпраці з ватиканським Дикастерієм комунікацій.

Молитву в день Великої Суботи проведе молодь із Турина, яка брала участь у підготовці до Європейської зустрічі молоді, планованої Спільнотою Тезе на 28 грудня 2020 р. — 1 січня 2021р. Та зустріч, однак, була відкладена з огляду на санітарні обмеження. Під час поклоніння плащаниці молоді люди представлять свої роздуми на тему надії.

Туринська плащаниця — це полотно розмірами 4,36 x 1,10 м. У нього, як каже традиція, було загорнене тіло Ісуса після того, як його зняли з хреста. Уже 400 років це полотно зберігається в Туринській катедрі, у спеціально для нього збудованій каплиці. Від XV століття плащаниця була власністю Савойської династії, нащадки якої 1983 р. передали її Папі, а той, своєю чергою, доручив опікуватися реліквією митрополитам Туринським. Нині «стражем плащаниці», з розпорядження Папи, є архієпископ Турина Чезаре Носілья.

Comments are closed.