Бойовики-ісламісти в Мозамбіку вбивають дітей на очах у матерів, одній із жертв було всього 11 років. Про це повідомляє Багнет з посиланням на правозахисну організацію Save the Children.

Співробітники організації поспілкувалися з сім’ями, вимушеними втікати від бойових зіткнень в північній провінції Кабо-Дельгадо. Одна з жінок розповіла правозахисникам, що бойовики обезголовили її старшого 12-річного сина неподалік від того місця, де вона ховалася з трьома іншими дітьми: “Ми нічого не могли зробити, тому що нас би теж убили”.

Ця родина втекла зі свого села після того, як їхнього старшого сина вбили джихадисти

Ще одна мати розповіла, що бойовики вбили її 11-річного сина, і вона навіть не змогла з ним попрощатися і провести нормальні похорон, так як була змушена тікати з іншими дітьми в сусіднє село. У правозахисній організації підкреслили, що через бойові дії близько 670 тисяч осіб були змушені покинути свої будинки. Більш того, майже мільйон людей опинилися на межі голоду.

Збройний конфлікт у провінції Кабо-Дельгадо почався в 2017 році. З середини 2018 року на півночі країни активізувалося терористичне угруповання “Ісламська держава”. Останнім часом атаки ісламістів почастішали, жертвами конфлікту стали не менше 2600 чоловік.

Comments are closed.