Стан шамана Олександра Габишева, якого влада в РФ запроторила на примусове лікування в Якутський психоневрологічний диспансер, серйозно погіршується. Про це Якутія.Інфо повідомила соратниця шамана Киайиилана Захарова, яка вперше відвідала його цього тижня.

«Відразу було видно, що його дуже ретельно пролікували, але не в позитивну, а негативну сторону. Ми з ним переговорили, він сказав – я слабкий, не можу голосно говорити. Десь через п’ять-шість хвилин йому стало зовсім погано. При мені він став тремтіти, його віднесли в палату», – каже Захарова.

Відвідувати Габишева можуть тільки його родичі. Їм багато чого не дозволяють – їжу йому можна тільки з магазину, домашнє не можна. Заборонено м’ясо, молочні продукти. За словами Захарової, Олександр виглядав худим і блідим. Він був коротко підстрижений, причому це зробили проти його волі, тоді як для пацієнтів диспансеру це не є обов’язковою процедурою.

«Спочатку він лежав з 25 хворими, але після клопотання Федота Тумусова його поселили з 16 хворими. Каже, що не може спати – мабуть, занадто «добре» його лікують. Він сказав, якісь ліки йому дають, він втрачає свідомість. Уколи почали робити, систему ставлять. Я за нього боюся, адже він може вдома пролікуватися. Зробіть що-небудь, щоб він лікувався вдома. Сьогодні, коли з ним говорили, він сказав: Чи зустрінемося ми ще. Ми можемо спізнитися, ми втрачаємо людину», – говорить Киайиилана Захарова.

Раніше повідомлялося, що за результатами психолого-психіатричної експертизи, проведеної в Якутській психоневрологічному диспансері, шаман Олександр Габишев визнаний неосудним.

У лютому Якутський міський суд задовольнив позов місцевого психоневрологічного диспансеру про недобровільної госпіталізації шамана Габишева. В обґрунтування своїх вимог установа вказала на те, що шаман «знову почав робити гучні заяви в засобах масової інформації».

За кілька днів до цього Габишев оголосив про новий похід на Москву, який повинен був початися в березні 2021 року.

Проти Габишева також було порушено кримінальну справу про застосування насильства до представника влади (стати 318 КК). За версією слідства, шаман під час затримання поранив співробітника Росгвардії саморобним мечем.

Габишева, який ішов на Москву “виганяти Путіна”, влітку 2020 року вже відправляли примусово на лікування в стаціонар республіканського психоневрологічного диспансеру. Майже через два місяці захисту вдалося домогтися звільнення Габишева.

Раніше в інтерв’ю Габишев заявляв, що його скоро вб’ють.

Comments are closed.