Настоятель храму в Братську РФ Андрій Дорогобід багато років веде секцію практичної стрільби. Він служив в армії у внутрішніх військах, працював міліціонером в ОМОН. Про це повідомило російське видання Обласна.

Як йдеться в матеріалі, раніше Андрій Дорогобід служив в армії у внутрішніх військах, працював міліціонером в ОМОН.  У 2005 році Андрія Дорогобіда висвятили на священника.

Він відкрив в Братську секцію для дітей. У секції хлопців вчать техніці – захоплення зброї, постріл. Стрільба максимально наближена до умов реального бою.

«Навіть зарахованим до лику святих доводилося воювати за Батьківщину і народ. Я очолюю Єпархіальний відділ зі зв’язків з козацтвом і по взаємодії зі збройними силами. У нас є козацькі священики, а вони історично мали справу зі зброєю. У нас є військові капелани – бойові батюшки. Будучи в сані, їм довелося брати участь в бойових діях на Північному Кавказі, хтось отримав поранення. Самі вони під час бою не стріляли, але патрони подавали. Гранати підносили, тому що потрапили в засідку. Багато нагороджені орденами за мужність. Згадаймо, священиків, які воювали і у Велику Вітчизняну війну. Військові священики є, і ось я такий», – розповів священник РПЦ.

Comments are closed.