Священник РПЦ із Ростова-на-Дону Андрій Немикін, котрий кілька днів тому застрелився, міг накласти на себе руки через непомірні єпархіальні внески та зубожіння. Таку думку висловив у соцмережах Іван Кузнєц, який називає себе близьким другом Немикіна, повідомляє Credo.Press.

Раніше в пресслужбі Донської митрополії РПЦ заявили, що Немикін хворів на рак і приймав  сильні болезаспокійливі препарати. У своїй передсмертній записці протоієрей пояснив, що більше не міг терпіти біль.

За словами Івана Кузнєца, якого 3 квітня цитує Znak.com, раку у Немикіна не було, він хворів на діабет. Кузнєц розповів, що Немикін повинен був платити єпархіальний внесок 90 тисяч рублів щомісячно, але зібрати стільки в маленькому храмі він не міг. У грудні, за словами Кузнєца, Немикін взяв кредит на виплату зарплати співробітникам храму.

«Так, у Баті були й особисті проблеми, але всі вони слідували з багаторічної бідності, незважаючи на те, що протоієрей Андрій Немикін був керівником єпархіального відділу роботи зі збройними силами та правоохоронними органами, викладачем Донський духовної семінарії, духовним наставником Внутрішніх військ ЮФО» , – написав Кузнєц.

У РПЦ поки ніяк не відреагували на заяву.

Як повідомляла РП, у російському Ростові-на-Дону застрелився настоятель храму Дмитра Донського, протоієрей Андрій Немикін. Дружина священнослужителя виявила поруч з тілом передсмертну записку і нагородний пістолет, отриманий Немикіним за бойові заслуги в Чечні.

Comments are closed.