Російська іммігрантка Ірида Кахтіранова вперше за три роки вийшла на вулицю з притулку в будівлі церкви унітаристської громади Нортгемптона і Флоренції (Нортгемптон, Массачусетс).

У квітні 2018 року жінка сховалася в ній від співробітників Імміграційної і митної поліції США, пише Фокус із посиланням на Daily Hampshire Gazette.

Раніше видання розповіло історію Іриди, яка в 2003 році прибула в США серед іноземних студентів, які приїжджають за візою J-1, яка дозволяє людям працювати в США на канікулах.  У  2007 році вона вийшла заміж, народила трьох дітей.

Після весілля Кахтіранова задумалася про легалізацію в США, однак федеральна влада вже видала наказ про її вислання. При адміністрації Барака Обами Кахтіранова отримувала відстрочку висилки щороку, регулярно з’являючись в імміграційній поліції.

Все змінилося з приходом до влади Дональда Трампа, адміністрація якого зробила депортацію нелегальних іммігрантів одним із пріоритетів своєї політики. У червні 2017 року Кахтірановій вперше відмовили у відстрочці депортації.

У квітні 2018 роки жінка увійшла в будівлю церкви унітаристської громади Нортгемптона і Флоренції, оскільки сюди за нею не могли прийти агенти імміграційної поліції. У відомстві існує політика “чутливих місць”, серед яких — школи або місця відправлення культу, з яких не проводиться примусова депортація.

Кахтіранова домовилася з керівництвом церкви, що зможе сховатися в будівлі. Одночасно жінка отримала в імміграційній поліції статус “втікача”: вихід з будівлі церкви означав для неї неминучу депортацію.

Спочатку, за словами жінки, її “трясло від страху”, потім Кахтіранова почала ліпити вареники в підвальній кухні церковної будівлі і продавати їх за допомогою церковних волонтерів. Після того, як журналісти розповіли історію Кахтіранової, вона стала місцевою знаменитістю.

Ситуація змінилася з приходом до влади адміністрації Джо Байдена. У січніцього року Кахтіранова звернулася до американського президента з проханням переглянути політику щодо таких, як вона.

Раніше повідомлялося, що американська адміністрація під керівництвом Джо Байдена з 22 січня зупинила депортацію нелегальних мігрантів на найближчі 100 днів.

Comments are closed.