Міністр юстиції Чорногорії Володимир Лепосавич (колишній юрист Сербської Церкви) заявив, що не визнає геноцид сербських боснійців у Сребрениці. про це повідомляє Церкваріум із посиланням на Barskiportal.

Прем’єр-міністр країни Здравко Кривокапич (теж вірне чадо Сербської Церкви) почав вимагати відставки Лепосавича, адже заява останнього підриває всі вердикти Євросоюзу щодо геноциду. Парламентська коаліція відповіла, що Лепосавича не звільнять. Кривокапич звинуватив колег по коаліції в заколоті проти уряду та сказав, що парламент розділився на ультра-сербську та ультра-націоналістичну частини.

На бік Кривокапича стали коаліціанти з УРА та боснійська партія. Це може означати розвал коаліції, яка має перевагу лише в 1 голос.

Відбулись нечисленні протести на захист Лепосавича, де протестуючі розгорнули плакати з написом “Не віддамо святині!”

“І от сьогодні за Лепосавича вступилась Сербська Церква, яка брала безпосередню участь у виборах минулого року. “Міністре, Ви виконуєте свой обов’язок!” – сказав Велібор Джомич, парафіяльний священник Підгориці та координатор Юридичної ради Чорногорсько-Приморської митрополії СПЦ.

Що ж. Бачили очі, що купували. Аби втриматись на посаді, Кривокапичу доведеться…шукати порозуміння з блоком непримиренного опонента Міло Джукановича і визнати, що ініціативи останнього по приборканню СПЦ були обгрунтовані”, –  йдеться в коментарі.

Як зазначає Церкваріум, заперечення геноциду в Сребрениці поклало кінець медового місяця нового уряду з Заходом. “Хто б не говорив з прем’єр-міністром з іноземних посольств, з Берліна чи Вашингтона, це може не мати значення – Кривокапич розумів, що робить”, – йдеться в матеріалі.

Comments are closed.