ФСБ Росії вела таємне стеження за кліриком подвір’я Псково-Печорського монастиря РПЦ, який очолює відомий як «духівник Путіна» митрополит Тихон (Шевкунов).

Документи про це є в розпорядженні Фонтанки, повідомляє Credo.Press.

Як випливає з документів, співробітники спецслужби не менше місяця, в грудні 2020 – січні 2021 року стежили за 60-річним протоієреєм Псковської митрополії РПЦ Валерієм Андроніним.

Контррозвідку священник цікавив як духівник колишнього заступника голови управління ФССП  Петербурга Марини Окрушко. Її звинувачують у посередництві у хабарництві.

«Задокументовано, що Окрушко контактувала з Андроніним не менше чотирьох разів», – резюмує перший заступник начальника УФСБ по Псковській області Михайло Федосєєв.

Протоієрей Валерій Андронін – один з чотирьох кліриків подвір’я Псково-Печорського монастиря. Воно створене в червні 2019 року указом правлячого архієрея митрополита Тихона (Шевкунова).

Вперше обвинувачена і Андронін зустрілися 15 грудня 2020 року в церкві Покрова Пресвятої Богородиці на території подвір’я, випливає з матеріалів ФСБ. Окрушко, яка була під домашнім арештом, з дозволу слідчого прийшла на сповідь. Щоразу спілкування тривало по 30-40 хвилин.

Після останньої зустрічі, 18 січня, протоієрея викликали на бесіду співробітники відділення «М» псковського УФСБ.

На думку звинувачення, заступник голови приставів Петербурга Окрушко намагалася передати хабар головному приставу Пскова Сергію Колесникову за своєчасну оцінку майна авіакомпанії «Псковавіа». Обвинувачену затримали в 2019 році за безпосередньої та активної участі Колесникова, який дозволив співробітникам ФСБ прослуховувати особисті розмови з Окрушко.

Comments are closed.