Російські програмісти створили комп’ютерну гру “Індіка”, події якої розгортаються в православному монастирі, а головна героїня – черниця, одержима бісом. Про це повідомляє Інтерфакс.

“Занудна і заплутана казка в російській стилі, подана в несподіваному артхаусному ключі”, – йдеться в коментарі до тизеру, який знайшли журналісти “НГ-Релігії”.

Гра починається зі сцени богослужіння в жіночому монастирі, де одній з молоденьких черниць Індиці здається, що з рота ігумені вискочило чортеня. Нечистий побіг по ложечці для причастя, намагаючись потрапити в рот дівчині. Та б’є священника по руці. Так починаються пригоди героїні, переслідуваної бісом. Монахиня залишає обитель, щоб знайти святого старця, який допоможе їй позбутися мари. Так описують сюжет гри розробники.

У коментарях галузевим ЗМІ Дмитро Свєтлов, який очолює компанію – розробника гри, стверджує, що в індустрії ще ніхто досі не розробляв “сеттинг православ’я і дореволюційної Росії”. Він повідомив, що задум був навіяний Гоголем і Достоєвським. Сюжет передбачає, що гравець буде вирішувати головоломки і вести складні діалоги в стилі автора “Бісів” і “Братів Карамазових”.

Професор Московського державного лінгвістичного університету Роман Силантьєв, коментуючи гру на прохання журналістів, зазначив, що не вбачає в ній якогось блюзнірства, однак пропонує дочекатися появи самої гри, тому що по ходу дії можуть з’явитися несподівані повороти сюжету. “Я не здивуюся, якщо в якийсь місії треба буде відрізати голову якомусь митрополиту, який виявиться слугою сатани. В іграх таке буває”, – пояснив він.

“Наскільки мені відомо, сюжет про черницю-утікачку в Росії використовується вперше в ігровій індустрії. Якщо гра буде добре зроблена і уникне дивовижних “твістів” (несподіваних поворотів сюжету – ІФ), то її можна буде вітати як посібник із занурення в світ XIX століття”, – припустив професор.

Comments are closed.