У РПЦ висловили серйозну стурбованість розбіжністю між віросповіданням американського президента Джо Байдена та цінностями, які він пропагує. Зокрема, з цього приводу висловився  голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон, йдеться на сайті РПЦ.

Він наголосив, що американський президент Байден, декларуючи себе християнином, при цьому пропагує аборти, але ж аборт очах Божих є вбивством, причому вбивством невинної людини.

«Думаю, що у багатьох католиків (і не тільки католиків) в Сполучених Штатах Америки виникає питання про дуже серйозні розбіжності між, з одного боку, віросповіданням, до якого Джо Байден декларує свою приналежність, а з іншого боку – тими цінностями, які він пропагує”, – сказав ієрарх.

Голова ВЗЦЗ прив’язав до цієї теми і Путіна. Зокрема, згадав позицію відомого американського релігійного діяча Франкліна Грема, глави Євангелістської асоціації Біллі Грема. Коментуючи скандальну заяву Дж. Байдена, який відповів ствердно на питання журналіста, чи вважає він президента Путіна вбивцею, Ф. Грем зазначив, що ці слова образили мільйони людей в Росії, і нагадав, що американський президент Байден, декларуючи себе християнином, при цьому пропагує аборти, але ж аборт очах Божих є вбивством, причому вбивством невинної людини.

«Я думаю, що така розбіжність дуже помітна, вона викликає у людей питання, обурення», – зазначив Іларіон.

Comments are closed.