13 квітня перше від початку пандемії відбулося “в очному форматі” засідання Синоду РПЦ. Воно проходить в патріаршій резиденції Данилового монастиря.

“Усі ми з розумінням ставимося до того, що навіть засідання Священного Синоду супроводжується носінням пов’язок”, – заявив Патріарх Кирило (Гундяєв), відкриваючи засідання, повідомляє Сredo.Press.

Глава РПЦ визнав, що відбувається “дійсно пандемія” і заявив, що “всюди присутня ця інфекція”. Він висловив задоволення тим, що заходи, вжиті патріархією, заперечують звинувачення Церкви в тому, що вона є джерелом поширення інфекції. Патріарх визнав, що в РПЦ є незадоволені санітарними обмеженнями в храмах і при здійсненні таїнств, “але абсолютна більшість ставиться  до вжитих заходах з розумінням”.

При цьому Кирило закликав не піддавати “сумніву цілющу силу Святих Христових Таїн”.

Доказом цього він вважає “ту обставину, що після причастя наші диякони споживають Святі Дари із загальної Чаші, і жоден з них не захворів і ніколи не захворіє”. Патріарх і сам зізнався, що він “споживає Святі Дари поза всяким сумнівом” у своєму домовому храмі.

Comments are closed.