В Італії проголосять блаженною Катлицької Церкви сестру Лауру Майнетті, яку 21 рік тому вбили підлітки-сатаністи. Її беатифікація відбудеться 6 червня 2021 р. на стадіоні в К’явенні — місті, де черниця працювала з молоддю і де її жорстоко вбили, повідомляє Credo.

«Ця мученицька смерть увінчала все її життя, яке вона вірно віддала на служіння Богові», — сказала Vatican News Франческа Консоліні, постулаторка беатифікаційного процесу. Цей злочин шокував Італію понад 20 років тому.

Неможливо було повірити, що за ним стояли три дівчини-підлітки, з якими раніше не було жодних проблем у вихованні. Вони походили зі звичайних сімей, їм нічого не бракувало. На слідстві дівчата зізналися, що, вбиваючи черницю, хотіли вшанувати сатану. Вони заманили сестру Лауру в пастку, вдаючи, що одна з них вагітна і потребує допомоги.

Постулаторка підкреслила: парадоксально, що зізнання убивць привели до відкриття беатифікаційного процесу. Дівчата розповідали — їх особливо вразило те, що коли вони завдавали дев’ятнадцять ножових ударів, черниця за них молилася і шепотіла слова пробачення.

«Сестра Лаура загинула, бо не могла і не хотіла відмовити в допомозі дівчині, яка розповіла їй про свої проблеми. Вона не підозрювала злого умислу. Вийшла з дому і пішла допомогти. Робила це згідно зі своїм життєвим гаслом, що треба згоряти для інших. Хотіла бути уважно і активно присутньою, щоби завжди бути в розпорядженні потребуючої молоді. Сестра казала, що найбільший дар — це відкрити Христа в іншій людині, й тому не варто обмежувати любов і щедрість. Вона — наша свята по сусідству, одна з багатьох, яких ми не помічаємо у щоденній метушні», — сказала Франческа Консоліні.

Майбутня блаженна належала до згромадження Служниць Хреста. Її співсестри з монастиря в К’явенні кажуть: «Сестра Лаура жила, як свята, і померла, як мучениця». Постулаторка її беатифікаційного процесу підкреслює, що послання убитої черниці дуже актуальне і сьогодні. «Вона вчить нас щоденної вірності, довіри до Бога і шукання Його в усьому, з глибоким переконанням, що Він завжди присутній у нашому житті, навіть якщо іноді ми цього не помічаємо», — підкреслила Франческа Консоліні. Вона також додала, що мучениками не стають в одну мить. Це — плід всього життя. «Я переконана: якби сестра Лаура вижила, то з усіх сил намагалася б допомогти своїм кривдницям змінити життя і знайти Христа», — сказала вона.

Comments are closed.