Майк Помпео, колишній державний секретар США, призначений старшим радником Центру «За свободу» (Standing for freedom сenter), де його зовнішньополітичний досвід буде використаний для сприяння просуванню релігійної свободи.

Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christianpost.com.

Помпео підкреслив, що у Центрі «За свободу» він буде продовжувати просувати права на свободу віросповідання, які він пропагував у всьому світі, коли був державним секретарем при адміністрації колишнього Президента США Дональда Трампа, і зберігати цінності, яких він дотримувався протягом усього життя.

«Я спостерігав, як Центр “За свободу” починає свій розвиток та свою глибоку відданість ряду питань, якими я піклувався протягом значної частини свого життя – здатності кожної людини реалізовувати Богом дані права сповідувати свою віру або якщо вони вирішать не сповідувати свою віру…», – зазначив Помпео.

Він переконаний, що Центр працюватиме над розширенням свободи не лише у Сполучених Штатах, а й за кордоном.

Помпео був відомим захисником віри. Його часто критикували як за його релігійні переконання, так і за те, що він викликав занепокоєння щодо зростання радикального ісламського екстремізму у всьому світі.

При адміністрації Дональда Трампа екс-секретар відіграв важливу роль у захисті релігійної свободи для людей усіх конфесій, а також у правах атеїстів не дотримуватися жодних релігійних традицій.

Помпео вважає, що у Сполучених Штатах здійснюється напад на релігійну свободу, і наголосив, що обов’язок кожного американця захищати ці права.

Він зазначив, що права на свободу віросповідання зазнають нападу. На них нападають міські ради, повітові комісії, виборні посадові особи штату. Кожен громадянин може зробити свою роль у своєму просторі, у своїй маленькій громаді, щоб зробити правильну справу, щоб просувати свободу віросповідання в найближчих для них місцях.

За його словами, пастори та церковні діячі повинні поговорити зі своїми громадами про важливість питань релігійної свободи, а викладачам необхідно навчити своїх учнів, що Конституція США вимагає від уряду дозволу на вільне сповідування релігії.

Comments are closed.