Заборонений клірик РПЦ протодиякон Андрій Кураєв в інтерв’ю Антону Красовському заявив, що після позбавлення сану має намір перейти в Константинопольський патріархат, але поки не наважується, бо боїться потрапити у в’язницю за звинувачення у шпигунстві.

У розмові з журналістом Кураєв заявив, що цілком реально розглядає перехід у Константинопольський патріархат, проте поки не робить цього, оскільки не має на руках документа про позбавлення його сану.

Кураєв впевнений, що його приймуть в юрисдикцію Константинопольського патріархату, але поки не звертається на Фанар, оскільки не хоче порушувати протоколи, які є. У наступній фразі протодиякон заявив ще про один аргумент відсутності його звернення на Фанар – він боїться арешту.

«Я не сумніваюся, що мене приймуть, але атмосфера в країні така, що коли я стаю кліриком Константинопольського патріархату мене оголошують іноземним агентом, а потім іноземним шпигуном», – говорить Кураєв.

Кураєв зазначив, що це реальна загроза, і йому повідомили про неї його знайомі чекісти, додавши, що якщо його відлучать від Церкви, він точно піде у Константинополь.

Comments are closed.