У Росії красноярський журналіст Данило Рад (Рубінович) написав заяву в поліцію про образу почуттів віруючих через перформанс на набережній Єнісею, який 2 травня влаштувала художниця Марія Гасанова. Про це повідомляє НВ.

Рубінович зазначив, що критично ставиться до інституту РПЦ, проте його “покоробили” фотографії перформансу. Красноярец впевнений, що вони можуть зачіпати почуття інших віруючих, для багатьох з яких Великдень “важливіше, ніж Новий рік”. “Тобто будь-хто може одягти білий одяг і пародіювати Господа? Імітуючи ходьбу по воді і так далі. Є фільм “Страсті Христові”. Але там принаймні розповідається якась історія, а тут це акція “хайп заради хайпа”, – сказав Рубінович в розмові з НГС-24.

На своїй сторінці в соціальній мережі Рубінович назвав перформанс “свинством”. “Шкода інквізицію скасували”, – написав він.

За словами Марії Гасанова, всі міські майданчики відмовили їй в проведенні перформансу, оскільки тема воскресіння Христа “делікатна”. Суть акції полягала в тому, що актор в образі Ісуса Христа, що стояв на тлі полотна, “оживає” і спілкується з жителями міста. Красноярці, які були на набережній, сприйняли перформанс з позитивом, зазначила Гасанова. Роль Ісуса виконав настоятель протестантської церкви Євген Осипов.

Comments are closed.