Пяйві Рясянен, християнці і члену парламенту Фінляндії, загрожує шість років тюремного ув’язнення за нібито вчинення трьох злочинів, пов’язаних з її думкою про шлюб та сексуальність.

Як пише Світогляд з посиланням на БОГ.NEWS, проблеми у Пяйві Рясянен почалися після того, як у червні 2019 р. євангелічно-лютеранська церква Фінляндії, до якої вона належить, стала офіційним партнером гей-параду. Пяйві Рясянен написала у соцмережах про це, супроводивши новину фотографією біблійного вірша (Рим. 1: 24-27) і питанням: «Як можна поєднати віронавчальну підставу Церкви, Біблію, з підняттям угору як предмета гордості того, що є соромним і гріховним?».

Згодом вона пройшла кілька допитів в поліції щодо її поглядів і понад рік чекала, поки генеральний прокурор визначить, чи варто продовжувати судове переслідування.

Це не перше звинувачення Рясянен. У трьох кримінальних справах з п’яти їй вже вручено обвинувальний висновок. Її звинувачують за коментарі, які вона зробила на телешоу в 2018 році і в брошурі 2004 року, в яких вона виклала офіційне вчення своєї церкви про людську сексуальність.

Християнська правова група ADF International, яка представляє Рясянен, заявила, що політикині загрожує два роки в’язниці за кожний злочин.

«Я не можу погодитися з тим, що висловлювання своїх релігійних переконань може означати тюремне ув’язнення. Я не вважаю себе винною у погрозах, наклепі або в образі кого-небудь. Всі мої заяви були засновані на біблійному вченню про шлюб та сексуальність», – йдеться в заяві Рясянен.

«Я буду захищати своє право сповідувати свою віру, щоб ніхто інший не був позбавлений права на свободу релігії і слова, – заявила вона. – Я дотримуюся тієї думки, що мої висловлювання законні і не повинні піддаватися цензурі. Я не відмовлюся від своїх поглядів. Я не залякана настільки, щоб приховати свою віру. Чим більше християни зберігають мовчання щодо спірних тем, тим менше у них є можливості для свободи слова».

Рясанен, яка також є лікарем і бабусею, є членом парламенту з 1995 року. Вона стала видатним захисником традиційних християнських поглядів на шлюб, евтаназію і аборти. Її погляди вважаються більш консервативними, ніж у керівництва ECLF.

Comments are closed.