РПЦ поки не вирішила, чи відмовлятися від освячення зброї масового ураження. Про це заявив глава синодального відділу взаємодії Церкви зі Збройними силами  РПЦ єпископ Саватій (Загребельний), повідомляє НТВ.

Єпископ згадав приклад з Другої світової війни і припустив, що могло б статися з Радянським Союзом, якби в країні не винайшли атомну зброю.

«Вінстон Черчилль умовляв президента США скинути атомну бомбу на Росію. І ця пропозиція з великою ймовірністю могло б реалізуватися, якби не з’явилося в Радянському Союзі атомну зброю», – сказав він.

На думку єпископа, в такому випадку до сумнозвісним містах Хіросіма і Нагасакі могли б додатися і назви російських міст.

Раніше в РПЦ розробили проект документа «Про благословення православних християн на виконання військового обов’язку», де, зокрема, зазначалося про неприпустимість освячення зброї масового ураження. Зараз цей документ розглядається в єпархіях. При цьому одні священнослужителі стверджують, що Церква взагалі не повинна благословляти зброю, а інші, навпаки, захищають практику освячення будь-якого озброєння.

Comments are closed.