Ієрарх Сербської Православної Церкви, єпископ Бачський Іриней заявив, що втручанням в українське питання Вселенський Патріарх Варфоломій “поставив під загрозу репутацію і довіру, якими він користувався до недавнього часу”. Про це він заявив у інтерв’ю белградському виданню “Політика”, йдеться на сайті РПЦвУ.

За словами Іринея, “попри втручання Вселенського Патріарха у справи Української Православної Церкви, що поглибило розкол в Україні, поширивши його майже на все Православ’я, — він не втратив визнаної Православними Церквами першості честі”. Однак, за словами сербського єпископа, для Патріарх Варфоломій “поставив під загрозу репутацію і довіру, якими він користувався до недавнього часу”.

Сербський єпископ заявив, що Варфоломій “може не тільки відновити довіру, але й неймовірно її примножити, якщо публічно заявить, що став жертвою дезінформації українських розкольників і маніпуляцій з боку української влади, скасує визнання так званої “Православної церкви України”, відновлюючи єдність Православ’я і заохочуючи діалог всіх з усіма”.

Comments are closed.