Ризикуючи життям, філіппінські монахи-єзуїти врятували з охопленої полум’ям лікарні 35 новонароджених. Про це повідомляє Credo.

«Не переймаючись власною безпекою, при нульовій видимості, вони виносили немовлят, які залишилися в густому диму», — написав на Facebook єзуїт Марліто Окон.

Він розповів, що для того, щоб загасити вогонь, пожежникам знадобилося чотири години.

«Якби мої співбрати не увійшли до палаючого крила лікарні, цих дітей не вдалось би врятувати. Вони залишалися на місці, поки всі пацієнти не опинилися в безпеці», — додав чернець.

Спочатку єзуїти не знали, що робити з урятованими дітьми. Одному спало на думку занести їх до каплиці, розташованої поблизу лікарні. Так місце молитви стало тимчасовим пологовим відділенням — і водночас центром евакуації.

27 новонароджених, урятованих від пожежі, перебували у важкому стані. На місці лікарі старалися надати їм необхідну допомогу. До каплиці дуже швидко перенесли необхідне обладнання, зокрема, дихальні апарати, оскільки деяким дітям потрібен був кисень через дим, який потрапив їм у легені. Після того, як ситуацію вдалося взяти під контроль, кількох дітей перевезли до інших лікарень, розташованих поблизу. Двоє немовлят ще два дні після пожежі перебували в каплиці. Їх було складно перенести через санітарні обмеження.

Фото: deon.pl

«Наші лікарі та медсестри — прекрасні. Всі пацієнти лікарні, зокрема наймолодші, яких урятували єзуїти, пережили пожежу», — написав о.Окон.

Comments are closed.