У російській Самарі жителі району поблизу ботанічного саду обурені будівництвом храму РПЦ, яке з ними не було узгоджено, повідомив 26 травня кореспондент Каспаров.Ru.

Як повідомляє Ghall.com.uа, місцеві жителі опублікували петицію, яка вже набрала близько 4,5 тисяч підписів. У ній сказано, що кілька років тому біля заднього входу в ботанічний сад з’явився непримітний синій вагончик з профнастилу з куполом, який гордо назвався церквою і почав функціонувати. Дозволів на його встановлення не було, але протестів це не викликало.

Із початку 2021 року територія задньої частини ботанічного саду змінила свої обриси і почалося будівництво, що стурбувало жителів району. Вони з’ясували, що територія ботанічного саду є науково-дослідною і належить університету (Міністерство освіти РФ). У 2018 році частину ділянки віддали Самарській єпархії РПЦ.

Штаб самарських депутатів розмістив на своїй сторінці в Instagram фото, що показує, що у Ботанічного саду будують храм, а не освітній центр. Бетонна основа відійшло від прямокутної форми, яку, за архітектурним планом, повинен мати освітній центр. Форма арматури для заливки стін повторює обриси храму, передбачуване місце вівтаря орієнтоване згідно з православним каноном – на схід.

Раніше прокуратура Самари заявила, що будівництво ведеться без дозволу і зупинене, але активісти написали в Twitter, що це не так. Матеріали адміністративної справи з приводу будівництва біля ботанічного саду передані на розгляд в Арбітражний суд Самарської області.

Comments are closed.