Троє католиків-мирян з дієцезії Ессена звернулися до Конгрегації віровчення з проханням офіційно відповісти, чи перебуває в розколі Католицька Церква Німеччини.

Про це повідомляє Credo.

Вони скерували до Ватикану так званий dubium, що в перекладі з латинської мови означає «сумнів» — це адресоване Конгрегації запитання, на яке можна відповісти «так» або «ні».

Андре Віхманн, мирянин із Бохума, що на заході Німеччини, заявив, що він разом із двома іншими людьми подав до Ватикану dubium через своє «велике занепокоєння єдністю».

«З моєї точки зору розкол уже відбувся», — сказав він, посилаючись на поширені у Німеччині вимоги щодо рукоположення жінок, благословення одностатевих пар всупереч Ватикану і мирян, які проповідують на Месах.

«Ми — троє католиків з дієцезії Ессена. Протягом багатьох років ми активно брали участь у житті церковної спільноти, виконуючи різні служіння. Під час процесу, який тривав багато років, поляризація у наших місцевих громадах все зростала. Не завжди легко було обороняти і сповідувати Катехизм Католицької Церкви. Також не завжди легко було відстоювати літургію, щоб вона відправлялася згідно з церковними книгами», – зазначив Віхманн.

Він каже, що вони розуміють, що «не мають права на відповідь із Риму», але для них дуже важливо подати сигнал.

«Дах Церкви горить на північ від Альп», — сказав він. Віхманн також розкритикував «синодальний шлях» німецької Церкви, передбачивши, що він стане розчаруванням і для тих католиків, які «орієнтовані на реформи».

Comments are closed.