В Індії в штаті Мізорам помер 76-річний Зіона Чана – керівник релігійної секти. Його вважають главою найбільшої в світі сім’ї.

Як пише УНІАН з посиланням на BBC, живе сімейство в чотириповерховому будинку, в деяких кімнатах стоїть по дев’ять-десять ліжок. За повідомленнями місцевих журналістів, його дружини жили в кімнаті біля спальні Чани.

Зіона Чана / Фото REUTERS

За одну вечерю вони з’їдають 60 кг картоплі або 50 кг рису і 30 курей.

Рух, який був заснований Зіоною Чаном, заохочує полігамію – всі члени громади можуть брати собі стільки дружин, скільки захочуть.

В останні роки лідер секти страждав гіпертонією і діабетом, що наблизило його смерть. Помер Чана у віці 76 років у лікарні. Здоров’я Чани погіршилося, коли він був удома в селі Бактаунг Тлангнуам. Увечері 13 червня його доставили в лікарню, де констатували смерть.

Зіона Чана і його сім’я / Фото REUTERS

Був Чана главою найбільшої сім’ї чи ні, він і його сім’я є місцевою сенсацією, яка приваблює туристів до індійського села. Будинок сім’ї є туристичною визначною пам’яткою штату, куди з’їжджаються люди з усього світу.

Секта, яку очолював Чана, налічує 2 тисячі послідовників. Ті члени громади, які не є членами сім’ї чоловіка, живуть в іншому будинку.

Будинок сім’ї Зіона Чана / фото REUTERS

За даними Reuters, Зіона Чана народився в 1945 році. Він познайомився зі своєю першою дружиною в 17 років — вона була на три роки старшою за нього. А релігійну секту заснував дідусь Чани в 1942 році.

Comments are closed.