Здоров’я настоятеля монастиря Ватопед Єфрема, якого госпіталізували з коронавірусом, раптово погіршилося минулої ночі. Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

Ігумен, який потрапив до лікарні «Евагелізмос» 28 травня, перебуває на апараті штучної вентиляції легень з 4 червня. Медики говорили про поліпшення останніми днями, однак вчора йому погіршало.

Лікарі докладають максимум зусиль для стабілізації стану здоров’я ігумена. Вселенський Патріархат та адміністрація Афона постійно контактують з лікарями.

Слід зазначити, що та сама медична команда, яка стежить за Єфремом, також лікувала архієпископів Албанії Анастасія і Афінського Ієроніма, коли їх госпіталізували в лікарню з коронавірусом.

Як повідомляла РП, наприкінці травня ігумен монастиря Ватопед на Святій горі Афон, архімандрит Єфрем був госпіталізований з коронавірусом в афінську клініку «Евангелізмос».

У ігумена Єфрема проявилися легкі симптоми коронавірусу, і в зв’язку з наявністю у нього інших захворювань (проблеми з серцем та діабет) лікарі вирішили доставити його до лікарні для подальшого спостереження.

Ігумен Єфрем не був вакцинований проти коронавірусу. Також раніше він мав проблеми з серцем, через що не зміг взяти участь в інтронізації предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

Comments are closed.