Вселенський Патріарх Варфоломій, як тільки йому повідомили про драматичні події, що відбулися в монастирі Петракі, зв’язався з архієпископом Афінським і всієї Греції Ієронімом і висловив свої побажання швидкого одужання для всіх постраждалих.

Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

Вселенський Патріарх Варфоломій та Афінський архієпископ Ієронім

Архієпископ Афін подякував Патріарху за його турботу та побажання, які він пообіцяв передати пораненим та всім членам Постійного Священного Синоду.

Як відомо, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній висловив підтримку ієрархам, священнослужителям і мирянам, постраждалим унаслідок нападу в монастирі Петракі в Афінах.

“Від імені помісної Української Православної Церкви та від себе особисто висловлюю щирі співчуття та підтримку ієрархам, священнослужителям і мирянам, постраждалим унаслідок нападу в монастирі Петракі в Афінах.

Як повідомляла РП, поліція Греції заарештувала священника, який вилив кислоту на сімох митрополитів, які зібралися на дисциплінарне слухання проти нього в афінському монастирі. Троє з митрополитів перебувають у важкому стані. За даними поліції, нападника звати Феофілакт Комбос. Він є архімандритом з єпархії Верія.

Comments are closed.