Папа Франциск прийняв 28 червня делегацію Вселенського Патріархату, очолювану Халкедонським митрополитом Еммануїлом, що прибула до Ватикану в рамках вже традиційного обміну делегаціями між Церквами Риму та Константинополя з нагоди свят небесних покровителів – святого Андрія та святих Петра і Павла.

Про це повідомляє Vatican News.

Як зазначив Єпископ Риму, цьогорічне святкування на честь святих Петра і Павла відбувається у період, коли світ змагається, аби вийти з драматичної кризи, спровокованої пандемією. Серйознішою від цієї кризи, за його словами, є «можливість змарнувати її, не навчившись з уроку, який вона нам дала».

За його словами, серйозне сприйняття кризи вимагає від християн, які прямують до повного сопричастя, запитувати себе про те, як прямувати далі.

«Дорогі браття, чи ж не прийшов час, аби з допомогою Святого Духа, дати додатковий порив нашому шляхові до усунення давніх упереджень і остаточного подолання шкідливого суперництва? Чи ж не можемо ми, не ігноруючи відмінності, які будуть подолані через діалог в любові та істині, започаткувати нову фазу стосунків між нашими Церквами, позначену більш спільним прямуванням разом, бажанням чинити реальні кроки вперед, почуватися співвідповідальними одні за одних?», – запитував Папа, висловивши впевненість у тому, що якщо будемо послушними любові, то, Святий Дух, Який є «творчою любов’ю Бога», відкриє шляхи до оновленого братерства.

«Свідчення зростаючого сопричастя між нами, християнами, буде також знаком надії для багатьох чоловіків і жінок, які почуватимуться заохоченими розвивати загальніше братерство та примирення, спроможне виправляти кривди минулого. Це єдиний шлях, щоби відслонити майбутнє миру. Прекрасним пророчим знаком буде також тісніша співпраця між православними та католиками в діалозі з іншими релігійними традиціями», – підсумував Папа.

Comments are closed.