У РПЦ прокоментували пропозицію російської влади запровадити довічний нагляд за педофілами в Росії і ставити їм у паспорти спеціальні штампи, а також висловилися щодо кастрації сексуальних злочинців.

Голова відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон Алфєєв у програмі на телеканалі “Росія 24” зазначив, що будь-які заходи, спрямовані на захист дітей, слід вітати, йдеться на сайті РПЦ.

“Не думаю, що ми повинні особливо піклуватися про те, щоб у педофілів був “чистий” паспорт або про те, щоб вони мали свободу пересування. Набагато важливіше захистити дітей. Тому пропозиції, які виходять від Анни Юріївни Кузнєцової (російського омбудсмена – ред.), як правило, дуже розумні, зважені і засновані на фактах. А факти свідчать про те, що, на жаль, дуже неблагополучні справи з цим в нашій батьківщині, інакше цифри не виросли б за п’ять років в геометричній прогресії. Значить, треба щось робити, приймати якісь екстраординарні заходи”, – зазначив представник РПЦ.

За його словами, за такими людьми дійсно повинен бути суварий контроль і цим повинні займатися відповідні правоохоронні органи.

На запитання ведучої про примусову кастрацію педофілів Іларіон відповів: “Я думаю, що такі заходи в цивілізованій державі навряд чи можливі, а ось щоб за такими людьми був постійний контроль, цілком можливо і необхідно”.

Comments are closed.