Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив різке невдоволення тим, що керівництво Католицької церкви Білорусі закликало в День Незалежності виконувати в костелах молитовний гімн «Магутны Божа».

Про це повідомляє «Телеграф».

Цей гімн, що містить прохання до Бога про процвітання Білорусі, вважається режимом Лукашенка ледь не «фашистським», тому що, за деякими даними, він іноді виконувався білорусами під час німецької окупації країни, хоча його музика була написана вже після закінчення Другої світової війни.

«Тепер ви бачите: вони хочуть повернути історію назад, реабілітувати своїх дідів і прадідів і завершити ними розпочату справу. Тому вийшли трощити суверенну державу. Це немислимо: до сакральних місць нашої державності вони рушили під прапорами фашистських наймитів – поліцаїв. І останнім часом наші засоби масової інформації все більше поширюють факти про те, що в костелах хочуть помолитися під «Магутны Божа». Дивіться, нарветися», – цитує погрози Олександра Лукашенка його пресслужба.

«Прапорами фашистських наймитів» Лукашенко називає біло-червоно-білий білоруський прапор, під яким він сам приносив клятву, заступаючи на пост президента в 1994 році. Пізніше Лукашенко замінив національний прапор на червоний прапор Білоруської РСР, лише видаливши з нього серп і молот.

Comments are closed.