Через проблеми з кишківником Папу Римського Франциска 4 липня доправили до однієї з клінік Риму. Згодом стало відомим, як пройшла операція.

Про це повідомив 24 канал з посиланням на ANSA.

Провели операцію понтифіку в клініці імені Джемеллі. Діагностували в нього симптоматичний стеноз (дивертикулярна хвороба кишківника).

Операцію провели під загальним наркозом. Понтифік на неї відреагував добре, тобто жодних ускладнень із його здоров’ям після хірургічного втручання не було. За даними журналістів, у лікарні він має пробути ще щонайменше 5 днів.

Операцію проводили найвідоміші італійські професори. Керував процесом Серджо Альф’єрі.

Щоправда, те, що Папу госпіталізували, тримали в таємниці. Зокрема, про це не знав не лише персонал клініки, а і деякі професори, що мали оперувати понтифіка. Крім того, його доправили на авто, яке не мало жодних розпізнавальних знаків.

Зауважимо, за кілька годин до того, як Франциск потрапив в лікарню, він провів недільну проповідь на площі Святого Петра в Римі. Під час заходу він звернувся до вірян і анонсував майбутні поїздки до Угорщини та Словенії.

Клініка імені Агостіно Джемеллі – це друга за величиною лікарня в Італії та одна з найбільших приватних лікарень в Європі. Медичний заклад став популярним після проведення термінової операції понтифіку Івану Павлу II, який потрапив у клініку після спроби замаху на його життя у 1981 році.

Раніше лікарі рекомендували понтифіку сісти на дієту, щоб полегшити його ішіас (запалення сідничного нерва). Йому прописали їсти рис маленькими пропорціями, рибу, фрукти і овочі, а також виключити з раціону борошно і макарони. Окрім цього, медики наполягали, щоб Франциск позбувся зайвої ваги. Це полегшило б його болі у спині.

Comments are closed.