Представник ГО “Громадський правозахист”, яка відстоює інтереси РПЦ в Україні, Олег Денисов подав письмову заяву на форум ООН зі сталого розвитку (HLPF), який пройшов у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку 6-15 липня. У своїй заяві він розповідає “про дискримінацію Православної Церкви в таких країнах, як Україна і Північна Македонія”.

Про це йдеться на сайті РПЦ.

Фото: church.ua

“У цих країнах держави втручаються в релігійні справи Української Православної Церкви, Сербської Православної Церкви, створюючи умови для виникнення альтернативних релігійних структур, прямо заохочуваних владою”, – наголошується в заяві.

Автор листа зазначає, що УПЦ МП – це “об’єднання мільйонів українців різних національностей, об’єднаних православ’ям. Вони мають право вільно сповідувати свою віру і мати рівні умови з іншими конфесіями. На цьому форумі ми ще раз закликаємо Україну забезпечити дотримання прав віруючих і відмовитися від дискримінаційної політики щодо цієї конфесії”.

Олег Денисов очолює громадську організацію при РПЦвУ “Громадський правозахист” і через неї подає звіти та заяви про начебто порушення прав вірних в міжнародні структури.

Comments are closed.