Священний Синод Грецької церкви вирішив надіслати віруючим послання, яке рекомендує людям зробити щеплення від коронавірусу. Під час зустрічі єрархи обговорили ситуацію із пандемією та необхідність вакцинації.

Про це повідомляє Оrthodox times.

Крім того, вони домовились, що виступати повинен лише Священний Синод, який висловить думку Грецької Церкви. Мета полягає в тому, щоб обмежити різні погляди, які бентежать вірних, як священників, так і митрополитів.

Крім того, під час зустрічі були присутні міністр охорони здоров’я Греції В. Кікіліас та професор Сотіріс Ціодрас, які повідомили Священний Синод про перебіг пандемії та необхідність вакцинації.

Зокрема, Постійний Священний Синод вирішив:

  • Надіслати до Афінської Священної Архієпархії та Святих Єпархій Грецької Церкви Енцикліку для інформування вірних про духовне та канонічне вчення Церкви про пандемію, рекомендуючи молитовну пильність та часту участь у богослужіннях.
  • Ще раз рекомендувати вільний вибір вакцинації як ексклюзивного та науково перевіреного рішення для зупинки розповсюдження вірусу.
  • Нагадати, що єдиним повноваженням висловлювати думки Грецької Церкви з усіх порушених питань є Постійний Священний Синод як постійний «синодальний голос».
  • Контролювати та обмежувати кожен ірраціональний голос, що приписується синодальній Церкві та її давній канонічній Традиції, щоб уникнути скандалізації вірних та загрози здоров’ю всіх.

Також Постійний Священний Синод Грецької Церкви був поінформований Синодальним комітетом з питань соціального захисту населення про остаточні дані запису благодійної діяльності Священної Архієпархії Афін та митрополій Грецької Церкви за 2020 рік, згідно з якою на благодійність витрачено 108 711 006 євро.

За матеріалами: Духовний фронт України

Comments are closed.