Міністерство закордонних справ Російської Федерації опублікувало повторення брехні, яку постійно видавали представники РПЦ в Україні. Мова йде про приєднання парафій і священників до ПЦУ, які прийнято в РПЦвУ називати «захопленнями» і «гоніннями».

Таким чином РФ і РПЦвУ діють як союзники і це під час російсько-українській війні, яка досі триває, аналізує Духовний фронт України.

«МЗС РФ взяло і однобоко, спираючись на чутки проросійських ЗМІ, опублікувало доповідь «Про ситуацію з правами людини в окремих країнах». У ній в черговий раз повторили всю брехню, яку публікували й видавали представники і служителі Моспатріархату в Україні. Російське МЗС подало її як свою офіційну позицію, при чому до уваги не були взяті ні заяви офіційних державних представників, ні поліції, ні підсумкові рішення українських судів», – зазначає видання.

Починається розділ із того що РПЦвУ знову називається «УПЦ», хоча до того президент Росії Володимир Путін назвав її «Російською церквою». «В РФ напевно не можуть досягнути консенсусу як називати філію Моспатріархату в Україні Хоча в Криму вона офіційно названа Російська ПЦ, в Україні упорядкування її назви в керівництва РПЦвУ викликає занепокоєння і вони навіть скликали кілька разів своїх вірян на демонстрації», – пише Духовний фронт.

Далі у так званій доповіді йде порція брехні про продовження «гонінь» на «канонічну церкву» за президентства Володимира Зеленського. У РФ вже готові захищати РПЦвУ і підготовлюють відповідне інформаційне підґрунтя для цього. Щоб потім все нібито «благородно» виглядало, адже з точки зору Путіна, РФ не нападає, а тільки «захищає» російськомовних і вірян РПЦ в інших країнах.

«Не побоялись в МЗС поширити брехню про побиття прихильниками ПЦУ вірянина РПЦвУ в Задубрівці. Попри те що українська поліція спростувала таку версію і назвала причину побиття – алкоголь, тобто побутовий конфлікт у МЗС РФ є інші і безальтернативні фейкові дані на цю подію», – наголошує видання у своєму редакційному матеріалі.

Comments are closed.