У Бельгії парафія Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви в м. Льєжі відновлює храм, що постраждав у результаті викликаних зливами повеней.

Як передає Укрінформ, про це у Facebook повідомив адміністратор парафії отець Михайло Шевцов.

За його словами, під час стихійного лиха у храмі було 1,7 м води.

“Наша парафія в Льєжі в епіцентрі катастрофи. Дорогі у Христі! Як ви всі знаєте, що останні дні Бельгія, а особливо Льєж переживає важкі моменти. Багато людей загинули, інші втратили свої домівки чи майно через надзвичайно руйнівні повені. Катастрофічна ситуація у місті особливо торкнулася району Chênée та Angleur, у якому і знаходиться наша парафія. Вже четвертий день доступ до церкви не є можливим через затоплену вулицю Artus Bris”, – писав священник.

Він дякує всім, хто долучився до відновлення храму.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці тижня у внаслідок інтенсивних опадів у кількох європейських країнах, включаючи Бельгію, Німеччину, Нідерланди, Францію, Австрію, виникли масштабні повені, які потягнули за собою великі руйнування та десятки людських жертв.

У Бельгії у провінції Льєж близько 17 000 родин залишалися без електрики, за оцінкою фахівців, поновлення електропостачання може забрати тижні. За станом на 18 липня, близько 20 000 домогосподарств залишалися знеструмленими у провінції Фламандський Брабант.

За попередньою оцінкою, близько 90 відсотків Валлонії – 240 з 262 муніципалітетів, – постраждали від стихії. Зростає кількість жертв повені – за уточненими даними, підтверджена загибель 31 людини, ще 163 людей вважаються зниклими безвісти.

Comments are closed.