Патріарх РПЦ Кирило у своїй проповіді в день Хрещення Русі-України закликав до єдності  “історичний народ, який нині живе в різних державах, але вийшов з однієї київської купелі Хрещення”.

Про це йдеться на сайті РПЦ.

Він також наголосив, що подвиг князя Володимира “повернув історичний розвиток” Росії.

“Згадуючи День Хрещення Русі, великий подвиг рівноапостольного князя Володимира, який повернув історичний розвиток нашої країни, згадуючи великий акт християнізації нашого народу, який явив світові безліч подвижників, святих, преподобних, святителів, давайте і ми встанемо серед всіх тих, хто нам передував, – подумки, ідейно, духовно, з тим щоб і сьогодні так само стверджувати цінності Православ’я, цінності християнського життя, які обдаровують людину силою долати тяжіння до ідолопоклонства”, – заявив Кирило.

Він побажав, щоби “духовна загальнонаціональна єдність допомагала долати всі спокуси”.

“Молитвами святого рівноапостольного великого князя Володимира хай зберігає Господь землю Російську, хай зберігає в єдності весь наш історичний народ, який нині живе в різних державах, але вийшов з однієї київської купелі Хрещення. Дай Бог, щоб наша духовна загальнонаціональна єдність допомагала долати всі спокуси і руйнівне тяжіння до поклоніння новим ідолам, зберігати істинну віру і благочестя в нашому народі. Амінь”, – зазначив Московський Патріарх.

Comments are closed.