Вселенський патріарх Варфоломій «з технічних причин» скасував свій візит на Кубу і в Гватемалу, що планувався на листопад.

Про це повідомляє «Credo.Press».

«Повідомляємо, що з технічних причин скасовано візит Вселенського Патріарха Варфоломія на Кубу і в Гватемалу, який повинен був відбутися в листопаді», – йдеться в повідомленні Константинопольського Патріархату.

Поїздка планувалася на початку листопада, після візиту в США. Патріарх Варфоломій відвідає США з 23 жовтня по 3 листопада. У програмі поїздки – Вашингтон, Нью-Йорк, Чикаго, Бостон. Запланована зустріч з президентом США Джо Байденом. Раніше візит постійно відкладався: спочатку він планувався у 2019 році, потім – в травні 2020 року. В Америці Патріарх Варфоломей не був уже 12 років. Візит збігається з 30-річчям його перебування на патріаршому посту. Крім цього, наступного року виповнюється 100 років заснування Грецької Американської Архиєпископії.

Держдепартамент США два дні тому опублікував заяву, в якій глави МЗС 20 країн засудили масові затримання учасників протесту на Кубі, вимагаючи дотримуватися прав людини і відновити доступ до інтернету. Документ підписали США, Австрія, Бразилія, Колумбія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Еквадор, Естонія, Гватемала, Греція, Гондурас, Ізраїль, Латвія, Литва, Чорногорія, Північна Македонія, Польща, Україна та Південна Корея.

За матеріалами: РІСУ

Comments are closed.