На півдні Індії заарештували католицького священника, який публічно розкритикував індійську правлячу партію «Бхаратія Джаната».

Про це пише Credo.Pro.

Йому висунули звинувачення у «мові ненависті». Отець Джордж Понная відкидає звинувачення і припускає, що відео, у якому він виступає з політичною критикою, відредагували з маніпулятивною метою. Він приніс вибачення за будь-яку шкоду, якої міг комусь завдати.

«Мою промову відредагували і поширили в мережі щоб показати, нібито я ображаю почуття індуїстів, — цитує його слова Catholic News Agency. — Насправді ніхто з нас не сказав нічого, що би шкодило чужим релігійним почуттям. Якщо моя промова когось зачепила, я від усього серця прошу мене вибачити».

Джордж Понная — вікарій дієцезії Кужітурай у південному штаті Таміл Наду. Його заарештували 24 липня 2021 року і затримали на 15 днів для суду першої інстанції, оскільки поліція висунула проти нього звинувачення. Деякі індуїстські активісти погрожували влаштувати масові протести, якщо священника не заарештують.

Отець Понная зробив свою заяву під час зустрічі в Арумані, на якій були присутні християнські і мусульманські лідери, а також представники різних громадських організацій. Зустріч була скликана з метою засудити закриття християнських церков, заборону на проведення молитовних зібрань та відмову у дозволах на будівництво храмів.

Comments are closed.