Окремі жіночі вагони дозволять уберегти жінок від домагань у громадському транспорті, однак для вирішення проблеми сексуального насильства потрібно формувати більш шанобливе ставлення до жінки в суспільстві.

Про це заявив співробітник Місіонерського відділу Московського Патріархату, інтернет-місіонер ієрей Микола Бабкін, передає Credo Press з посиланням на РІА “Новости”.

Таку він прокоментував попередню пропозицію першого заступника голови Громадської палати Ленінградської області Володимира Петрова, який вважає за необхідне запустити в громадському транспорті вагони для жінок, щоб убезпечити їх від домагань.

“Страшно, що люди це часто ігнорують, і добре, що ми почали про це замислюватися. Потрібно підтримувати подібні ініціативи, зокрема, про вагони для жінок”, – сказав Бабкін, наголосивши, що ця проблема очевидна.

Окремі вагони, за його словами, не вирішать проблему сексуального насильства, але вони “допоможуть створити безпечну зону для жінок, причому не тільки для самотніх, але і жінок з дітьми”.

Він назвав цю практику загальносвітовою, яка добре себе зарекомендувала.

“Ідею окремих вагонів, мені здається, позитивно сприймуть жінки і дівчата, які пізно повертаються додому, а також мами з дітьми, адже це зручно, наприклад, для дам з колясками”, – припустив чиновник Московської патріархії.

Також священик звернув увагу на наявність інших причин, які полягають, на його думку, в сексуалізації жіночого тіла в сучасному суспільстві, а також в останніх гендерних стереотипах і упередженнях. “Потрібно змінювати ставлення в суспільстві до жінки, воно повинно бути більш поважним. Треба намагатися поважати людину, а не брати до уваги, що якщо вона слабше, з нею можна робити все, що завгодно”, – резюмував спікер РПЦ МП.

Пропозицію щодо окремих жіночих вагонів підтримав також голова Духовного управління мусульман Москви муфтій Ільдар Аляутдінов.

“Вважаю, що ця ініціатива правильна, особливо з урахуванням сьогоднішніх реалій, коли в годину пік в метро – стовпотворіння людей. У такій тісноті знаходяться поруч, притулившись, торкаючись один до одного, і чоловіки, і жінки”, – наголосив Аляутдінов.

За його словами, вагони для жінок є як в мусульманських – Дубаї, Єгипті, Туреччині – так і в немусульманських країнах – Індії і Бразилії.

Comments are closed.