У вівторок, 3 серпня, десятки вірян Молдавської митрополії РПЦ провели акцію протесту поблизу пам’ятника Штефана чел Маре у центрі Кишиніва, після чого помолились біля будівлі уряду Молдови.

Про це повідомляє Духовний фронт України з посиланням на пише “EurAsia Daily”.

Відомо, що з ініціативи так званих православних юристів, віряни та духовенство РПЦ виступили проти обов’язкової вакцинації в Республіці Молдова та дискримінації невакцинованих громадян. Віряни тримали плакати з написами: “Хочемо бути інформовані, а не насильно вакциновані”, “Стоп обов’язковій вакцинації”.

Примітно, що офіційно Молдавська митрополія РПЦ на словах рекомендує дотримуватись рекомендацій закладів охорони здоров’я і, за першої нагоди, вакцинуватись, . Проте це не завадило духовенству РПЦ організувати акції протесту.

Також відомо, що в червні 2021 року РПЦ провела потужну піар-кампанію передавши Молдовській митрополії близько 4000 доз російської вакцини “Спутнік V”. Та навіть серед молдовського духовенства віднайшлось не більше 10% охочих ввести собі препарат, який активно просуває кремлівська пропаганда.

Наостанок зауважимо, що Міністерство охорони здоров’я Молдови заявляє про необхідність вакцинувати щонайменше 70% громадян держави. Саме за такої умови, на думку медиків, може сформуватись колективний імунітет населення. На момент публікації відомо про імунізацію приблизно 17% молдован.

Прогнозується, що акція протесту проти щеплень, проведена у Кишиневі вірянами і духовенством РПЦ, може дещо сповільнити процес вакцинації через зростання кількості антивакцинаторів.

Comments are closed.